Tvåfärgade volanger: Video

Att dekorera en tårta med volanger är både enkelt och effektfullt. Antingen så kan du ha en färg men vill du göra ”det lilla extra” så kan du göra tvåfärgade volanger, blir galet snyggt. Vad behöver du då? Ja du behöver tre stycken spritspåsar, en tyll som är ”droppformad”, pastafärg i två nyanser och frosting. Jag föredrar själv att använda mig av smörkräm när jag spritsar för att jag tycker det är enkelt att jobba med och blir snyggt. Hur gör man? Dela upp smörkrämen i två skålar, ca 2/3 i ena skålen och 1/3 i andra skålen. Färga smörkrämen i två olika nyanser. Spackla tårtan med smörkrämen du har mest av. Fyll två sprits påsar med smörkräm, olika färger. Stoppa ner dessa påsar i den tredje påsen, där du satt fast tyllen. Vänd den tjockare delen av tyllen mot tårtan och spritsa nerifrån och upp enligt videon. Snyggt! 

Recept på smörkrämen jag använt mig av:

Smörkräm

500 gr osaltat smör

0,5 dl grädde

1-2 msk vaniljextrakt

1-2 dl florsocker (vill du ha den sötare så kan du tillsätta mer florsocker)

ev. valfri färg (hushålls- eller pastafärg)
Gör såhär:

Vispa det rumsvarma smöret ljust och luftigt (gärna med maskin). Tillsätt florsocker, vaniljextrakt och grädde i smöret och fortsätt vispa till det har en ljus och fluffig konsistens. Tillsätt ev. färg.

Ju mer du vispar denna smörkräm desto mindre smörsmak blir det och vaniljen gör att smaken påminner lite om vaniljglass.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s