Maritas chokladwhoopies med hallonfrosting

IMG_3814

Whoopie! Man blir glad bara av namnet 🙂 Det kan hända att detta är den ultimata kakan. Den är som en småkaka med en konsistens som en mjuk kaka med en härlig frosting emellan så den nästan påminner om en bakelse. Dessutom är den så enkel att göra… Du behöver:

Kakan
125 gr smör
1,75 dl strösocker
3,0 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl kakao
1 krm salt
1 ägg
1,5 dl creme fraiche

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (över och undervärme= 190 grader)
Vispa smör och socker krämigt
Blanda creme fraiche med ägget
Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta blandningen
Häll äggblandningen i smörblandningen och rör om, vänd ner de torra ingredienserna
Spritsa ut ca 40 rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt
Grädda i ugn ca 10 min
Låt svalna

Frosting
175 gr osalt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
50 gr färskost
1 dl färska hallon

Gör såhär:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och färskosten till den är ljus och luftig.
Vänd ner hallonen

Montera Whoopie
Ta en avsvalnad kaka och spritsa frosting på den platta sidan och tryck fast en till kaka
Om du vill kan du ex. rulla kanten på frostingen i strössel för en färggladare whoopie
Dekorera som du vill på toppen (eller låt bli) med ex. ett hallon.

Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s